Som alltid, akkurat da du begynner å få taket på en funksjon, så endres den (forhåpentligvis til det bedre). Nå har Instagram lansert et nytt verktøy til Instagram Stories, nemlig muligheten til å lage en meningsmåling – endelig en spennende ny interaktiv funksjon som kan løfte direkte kommunikasjon med følgerne våre på Instagram.

Brukere og bedrifter kan legge til en meningsmåling i Story-innlegg ved å velge “meningsmåling” fra sticker-menyen. Da kan du bestemme hvilket spørsmål du ønsker å stille, og i tillegg også velge hvilke to svar følgerne dine kan velge mellom. Når en meningsmåling er opprettet publiserer du den, og følgerne dine kan umiddelbart begynne å stemme/svare.

Dette vil bli en svært verdifull ny funksjon for bedrifter, dersom den brukes riktig. Derimot, en ting jeg mener er viktig å informere følgerne dine om, er at svarene ikke er anonyme. Det har vist seg at en del instagram-brukere ikke var klar over at den som laget “pollen” også kan se hva alle de individuelle følgerne har svart.

 
Men allikevel, uansett om du ønsker å samle inn meninger på kommende nyheter, la følgerne dine være med å bestemme kampanje-produkter, eller kanskje bruke det til en konkurranse eller generell underholdning, så tror jeg dette kan bli et svært nyttig verktøy for bedrifter som ønsker å øke engasjementet sitt, samle verdifull informasjon og bygge bedre digitale relasjoner til kundene sine.

Akkurat som med vanlige Instagram Stories, forsvinner meningsmålingen etter 24 timer. Det betyr at dette er en potensiell nyttig og morsom måte å samle meninger og feedback fra følgerne våre “live”.

I følge Instagram er dette bare første del av en rekke fremtidige interaktive funksjoner vi kan glede oss til.

 

En steg-for-steg bruksanvisning for hvordan du kan ta i bruk “meningsmålinger”.

  1. Ta et bilde eller video på din Instagram Story. Og trykk på “sticker-menyen”.
  2. Deretter velg “meningsmåling/Poll” stickeren.
  3. Velg tekst til spørsmål og svar. Og publiser.
  4. Se resultater “live” fra alle som stemmer.

 

Tilleggsfakta:

  • Du kan regigere Ja/Nei svarene til hvilket som helst A/B alternativ.
  • Når du skal plassere meningsmåleren på storyen din får du hjelpelinjer, slik at den kan plasseres pent og symmetrisk.
  • Grensen er 27 tegn per svaralternativ.
  • Du kan bare ha 1 meningsmåler per story.
  • Du får innsikt i hvor mange som har stemt hva, og hva hver individuelle bruker har stemt.
  • Hvis du stemmer kan du ikke endre stemmen din etterpå!